projekt beskrivning

Att möblera en beboelig vind på grund av takhöjder och dess olika lutningar kan göra det svårt för alla. Nyckeln är att hitta den lösning som låter dig utnyttja det tillgängliga utrymmet och göra miljön unik och personlig.

För att påbörja projektet på en vind är det nödvändigt att starta från höjdstudien för att placera systemen i de nedre områdena och studera serviceområdena som garderober. Den stora fördelen med ett vardagsrum på vinden är dess naturliga belysning, som genom takfönster och fönster släpper in ljus utan att hindras av byggnader runt det. För kvällstid är det lämpligt att använda utrymmet mellan balkarna för att integrera strålkastare eller högtalare som sänder musik i rummet.

Teatereffekt

I det område där taket är högst skapade jag bokhyllan som skapar visuell ordning med sin symmetri och tar ögat uppåt. Skorstensröret markeras med en flygblå färg. De bekväma sittplatserna framför eldstaden, med tillägg av fåtöljer, gynnar dialog tack vare sitt vis-a-vis-arrangemang.

Hus i kärnan

Detta vardagsrum skapades faktiskt genom att gå med i de två husen i kärnan. Av denna anledning har tre steg införts som leder från eldstadsområdet till TV-området. Beslutet att dela upp dessa två funktioner beror på familjens livsstil. Soffan, placerad i det högsta området, har en praktisk bokhylla med öppna hyllor som ryggstöd, som fungerar som ett stöd för soffan nedanför TV: n.

Dela utrymmen på ett intelligent sätt

En lätt skiljevägg fungerar som ett stöd för TV: n och stänger förvaringsområdet där takhöjden går ner. Tricket som antogs för att utöka utrymmet är att upprätthålla den visuella förbindelsen med garderoben genom öppningen i den nedre delen av skiljeväggen.