projekt beskrivning

Lugnt, soligt område med centrum på gångavstånd: det är den ram som ett elegant äldre par ägare valde som hem för framtiden. Beläget vid sjön Lugano-banken, takvåningen inför känd för sin berömda Monte Caslano, som länge har inkluderats i det federala landskapet inventering för skönheten i sin natur.

Hög levnadsstandard garanteras tack vare de omfattande utrymmena, ljusstyrkan i de breda öppningarna och de generösa ytorna på de täckta terrasserna. Eftersom det arkitektoniska ramverket är uppbyggt i trä har inredningen utformats lika bra som ett naturligt enkelhetskoncept: som till exempel den valda interiörfärgen är högpigmenterad kaseinbaserad formel. Naturlig belysning garanteras också för utrymmen som vanligtvis är blinda: korridor och tvättstuga har takfönster som fyller utrymmen med senitalt ljus. Medan scenarier för konstgjord belysning har studerats för att dölja ljuskällan samtidigt som man sprider ett varmt, omslutande ljus i rymden ovanifrån.

Optimering av interiördistribution och inredningens ergonomi är nyckeln till detta projekt. Vardagsrummet kännetecknas av ett bekvämt sittarrangemang för att säkerställa ett välkomnande samtalsområde. Samtidigt som biblioteksväggen, framför de stora skjutbara glasdörrarna på terrassen, tänkt som ett funktionellt centrum i det dagliga livet för mina kunder, som har många böcker, är samtidigt värd för TV- och hi-fi-utrustningen. De harmoniskt arrangerade elementen tolkar det moderna husets funktionella behov med personlighet och stil. Bottenlådor, hyllor och förvaring på varje sida har alla en specifik funktion: bakom en av de sluttande dörrarna finns en elegant dold bar för en cocktail med vänner.