projekt beskrivning

Lakeside villa, Lugano. Inredningsprojekt, 2019

Detta hus ligger vid stranden av sjön Lugano i mitten av 50-talet 360 kvm. fastigheten spridd på 4 våningar, har nyligen renoverats av schweiziska studion Bauer Krieger architetti.

Efter ett par år bosatt i huset beslutade familjemedlemmarna att skapa en mer tanke på interiören, där man kombinerar befintliga möbler och dekoration, enligt deras livsstil.

Projektet startade från ett barns rum och omfattade sedan hela huset. Med hjälp av arkitekten och interiörarkitekt Maria Duborkina, ett antal utrymmen som vardagsrum, sovrum och gäst sovrum, tog ett underhållningsrum på mansardgolvet äntligen en färdig form.

Husets ägare uppskattar bra ljud och design, därför är huset rikt på musikutrustning och möbler från hela världen.

Designmålet för detta dekorationsprojekt ligger i att noggrant studera färger och materialpalett - individuellt för varje utrymme, för att ge interiören enhetlighet och arbetar med bildens integritet, blanda in befintlig inredning och möbler med det nya.

Alla nyanser som finns runt huset: skuggorna av grått och vitt i vardagsrummet understryks av anpassad ekpanel, rigorös och lekfull samtidigt - träkornen följer olika vinklar och skapar rörelse. Handgjorda nepalesiska mattor i ull, hampa och bambu samt dubbla fönsterbehandlingar i linne hjälper till att mildra akustiken.

Designad speciellt för projektskåp, nattduksbord, konsolen i sovrummet och gästgarderoben - kopplade till samma träfinish, alla har nödvändiga proportioner för att känna sig rätt i rymden.

Den ovala trappan som är utsmyckad av en handgjord pendelglaskronan tar upp till översta våningen och är värd för ett biografrum med en bar. Färgerna här är tätare, som djupa vatten i Lugano sjön sett från fönstren. Den mjuka mattan och det akustiska taket är perfekta för att njuta av en biografliknande upplevelse hemma.

Tack vare noggrant utvalda mjuka textilier, texturerade tyger, tapeter, gardiner och mattor är allt här avkopplande och skapar en lugn och fridfull atmosfär av ett lugnt liv i huset vid sjön.